news        mail   location

 
 

Troiţa este o cruce votivă, complexă, de cele mai multe ori din lemn sau piatră, formată din îmbinarea a trei cruci, amplasată la răspântii. Au fost zidite la începuturi în satul tradiţional românesc, spre lauda lui Dumnezeu şi spre ocrotirea credincioşilor, iar cu timpul au fost aşezate şi în spaţiile urbane pentru amintirea unor evenimente istorice importante, fiind permanente dovezi ale comunicării noastre cu Dumnezeu, ale identităţii noastre creştine.



 

În duminica a cincea după Sfintele Paști, Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat slujba de sfințire a unei troițe, aflată pe traseul Rucăr-Bran.

Aceasta a fost zidită de domnul Mihai Gheorghe, șeful Secției de Drumuri Naționale Pitești, fiind înălțată ca popas de rugăciune, dar și în amintirea tuturor celor care au lucrat la acest drum.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar