Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a participat la o activitate educațională în cinstea marelui poet național, Mihai Eminescu organizată la Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului.
Momentul literar-artistic intitulat ”Dor de Eminescu” din cadrul Proiectului ”Copiii, prietenii cărții”, ediția a VI-a s-a desfășurat prin Folosirea Dispozitivelor Informatice și a cuprins: prezentare PowerPoint realizată de elevii: Trăistaru Carmen, Ana Andrei, Angheloiu David sub îndrumarea doamnei profesoare Maria-Georgiana Pandelică, repertoriu de cântece și poezii realizat de elevii clasei a VII-a coordonați de profesor Elena Ilina-directorul școlii.
“Dor de Eminescu” este o expresie profundă și emoțională care reflectă nostalgia și sentimentul de pierdere asociat cu absența poetului Mihai Eminescu. Acest “dor” nu este doar o simplă tristețe sau melancolie, ci o stare de melancolie intensă și reverență pentru geniul și contribuția sa la cultura română.
Mihai Eminescu (1850-1889) este cel mai mare poet român și una dintre figurile literare de bază ale literaturii române. Operele sale, precum celebrele poezii, eseuri și articole, au influențat profund gândirea și cultura românească. Moartea sa prematură la vârsta de 39 de ani a creat un vid imens în peisajul cultural și artistic al României.
Doamna Mihaela Dina-bibliotecara Comunei Valea Danului a susținut un referat despre personalitatea marelui Eminescu.
Doamna profesoară, Carmen Diaconu împreună cu elevii clasei a II-a a realizat o activitate interactivă dedicată marelui poet național.
Celebrarea marilor personalități ale României face parte din calendarul eparhial al Biroului de Cateheză coordonat de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.
Dorul de Eminescu poate fi simțit în rândul celor care îl prețuiesc și îl admiră, în special în contextul faptului că a fost o personalitate complexă și un creator excepțional. Acest “dor” poate fi tradus și ca o dorință de a reveni la timpurile în care Eminescu era în viață, de a-i simți prezența și influența în continuare în cultura și spiritul românesc. Este, în esență, o expresie a recunoștinței și reverenței față de moștenirea lăsată de acest mare poet.