Departamentul de Teologie din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești a organizat vernisajul expoziției „Miniaturi de manuscris”, aflat la a patra ediție.
Expoziția organizată de această dată în cadrul facultății, a reușit să adune 114 lucrări ale studenților de la Artă Sacră și masteranzilor de la programul de studii Restaurarea Icoanei, a picturii murale și de șevalet.
Cu această ocazie, cei care s-au ostenit la realizarea miniaturilor, au primit din partea corpului profesoral o diplomă de recunoaștere a talentului și efortului depus.
Încă de la apariția lor, cărțile caligrafiate pe foi de pergament sau de hârtie, fie religioase, fie laice, au fost frecvent împodobite cu diverse elemente decorative
Cele mai vechi manuscrise de proveniență românească, ajunse până în zilele noastre, datează, după unii cercetători, din secolul al XI-lea, iar după alții din secolul al XIII-lea și au fost scrise în limbile greacă și slavonă, cea din urmă fiind limba oficială a cancelariilor feudale și a cultului creștin ortodox din Țările Române, Bulgaria, Rusia și Serbia.