Cu ocazia cinstirii praznicului Acoperământului Maicii Domnului, în comuna argeșeană Corbi aflată pe Valea Râului Doamnei, foarte mulți credincioși au ajuns în această dimineață pentru a participa la slujba de hram a noii mănăstiri ce se construiește foarte aproape de biserica rupestră Corbii de Piatră.
Într-o atmosferă de sărbătoare, obștea monahală împreună cu toți pelerinii , au primit cu mare bucurie în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Modovei și Bucovinei, și pe Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Românilor Ortodocși din Ungaria.
Pe o scenă special amenajată lângă locul construcției, cei doi ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La acest eveniment au participat și reprezentanți ai Primăriei Corbi, precum și ostenitorii și binefăcătorii care au sprijinit până acum lucrările realizate.
După oficierea Sfintei Liturghii, cei doi ierahi au săvârșit o slujbă de pomenire pentru toți ctitorii și binefăcătorii mănăstirii trecuți la Domnul.
Locul ales pentru noua mănăstire are o semnificație deosebită pentru Întâistătătorul scaunului mitropolitan din Modova și Bucovina, Înaltpreasfințitul Teofan fiind fiu al satului Corbi. De aceea, în cuvântul rostit cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit Chiriarhului Eparhiei Argeșului și Muscelului pentru că a binecuvântat înființarea acestei noi mănăstiri pusă sub ocrotirea Acoperământului Maicii Domnului.
Preasfințitul Părinte Siluan a îndemnat pe cei prezenți să se bucure de construcția acestui nou altar de rugăciune, amintind totodată că noua mănăstire este așezată într-un cadru natural superb care face parte din copilăria Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.
Părintele consilier Andrei Michai, responsabil de sectorul administrativ bisericesc al Eparhiei, a oferit ierarhilor prezenți cele două medalii aniversare ale Eparhiei Argeșului și Muscelului, precum și un set aniversar de volume edtiate în acest an, care au o semnificație aparte pentru Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul.
Toate lucrările la noua mănăstire au fost încredințate părintelui ieromonah Ioanichie Sturzeanu, starețul acestui așezământ monahal, care a supravegheat până în prezent toate etapele de șantier ce au dus la o evoluție constantă a construcțiilor în ultimii doi ani.
Conform proiectului, în cadrul acestui nou ansamblu monahal se construiește un paraclis pus sub ocrotirea Acoperământului Maicii Domnului și Sfinților Ioan Rusul, Neagoe Vodă Basarab și Ioanichie cel Nou de la Muscel. De asemenea, în acest loc se va construi și un Așezământ Monahal, alcătuit din chilii, bibliotecă și spații administrative.