Ouăle încondeiate reprezintă o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale, fiind o practică străveche în tradiția românească. Dincolo de frumusețea lor stau poveștile și tehnicile de încondeiere spuse de femeile care lucrează tot anul la ouă pentru a bucura creștinii, în perioada Paștilor.
Sunt multe modele specifice Bucovinei, Munteniei, Olteniei şi Țării Bârsei. Încă din cele mai vechi timpuri, femeile foloseau motive precum: „calea rătăcită” sau „calea robilor”, „brâul Maicii Domnului”, „crucea Paștelui”, „ochiul”, „frunza stejarului”, „porumbelul” și „scara”.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul, organizează în aceste perioade diferite activități premergătoare marelui Praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
La Școala Gimanzială din Dârmănești a avut loc un atelier de încondeiat ouă, la care au participat elevii și cadrele didactice.
Elevii coordonați de doamna director Ducan Liliana și domnul Nedelcu Adrian, profesor de desen, dimpreună cu celelalte cadre didactice, s-au bucurat de prezența preoților Diaconescu Ionel de la parohia Piscani și Păiuș Nicolae de la parohia Negreni, care le-au vorbit despre această frumoasă îndeletnicire de a încondeia ouă, iar la final le-au oferit diplome și daruri.