Ouăle încondeiate reprezintă o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale, fiind o practică străveche în tradiția românească. Pentru noi, românii, unele dintre simbolurile care sintetizează cel mai bine spiritul Paştilor sunt ouăle încondeiate, aceste tulburătoare tablouri miniaturale, în care se regăseşte universul întreg al omului simplu.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media a organizat o activitate cultural-educațională la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din localitatea Domnești, la clasa a III, coordonată de doamna profesor Manuela Roibulescu și la clasa a IV-a, coordonată de doamna profesor Protopopescu Florina, întâlnirea debutând cu rostirea Rugăciunii Domnești: Tatăl nostru!
La eveniment a fost prezent părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media și preot slujitor la parohia Domnești de Sus, protoieria Curtea de Argeș, care a dăruit dulciuri și cele necesare atelierului de lucru și a rostit un cuvânt în care a arătat că ouăle încondeiate reprezintă o tradiție străveche a culturii românești, care îmbină arta și religia. Această artă necesită îndemânare, răbdare și creativitate, rezultând modele elaborate și culori vibrante care ilustrează simboluri religioase sau elemente din natură.
Elevii au prezentat un proiect realizat de ei despre Sfintele Paști și s-au bucurat de atelierul de lucru, în care și-au arătat măiestria în înfrumusețarea ouălor, bucurându-se și de sfaturile doamnei Voica Aura, profesor de Religie.