Comunitatea mondială marchează anual, în data de 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, în semn de solidaritate cu acestea. Încă din anii 1970, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat o serie de declaraţii privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, anul 1981 fiind proclamat de Adunarea Generală a ONU drept an internaţional al persoanelor cu dizabilităţi, iar perioada 1983-1992 a fost declarată Decadă pentru persoanele cu dizabilităţi.
Într-o atmosferă încărcată de emoție și bucurie, copiii speciali de la instituțiile de învățământ aflate sub tutela Consiliului Județean Argeș au sărbătorit cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Cum Moș Crăciun este personajul principal al acestei luni și cântecele, poeziile, dansurile i-au fost dedicate.
Copiii au reușit să transmită multă emoție dar și bucurie, prin momentelor artistice pregătite cu acest prilej. La evenimentul organizat de doamna Violeta Păvăloiu, director CSI “Sf. Filofteia” Ștefănești, au participat și copiii de la celelalte școli de învățământ special ale C.J. Argeș – Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeş, Gradinița Specială ,,Sfânta Elena” Pitești, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Nicolae” Câmpulung, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfântul Stelian” Costeşti.
Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, la manifestare a fost prezent părintele Andrei Diaconescu, Consilier Social, Filantropic și de misiune, care a transmis purtarea de grijă a Ierarhului și îndemnul stăruitor către toți preoții din Eparhie, pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități. De asemenea, a arătat că ziua de 3 decembrie este prilejul prin care fiecare dintre noi se poate implica şi îşi poate afirma sprijinul pentru ca persoanele cu dizabilităţi să se bucure de şanse egale, iar fiecare zi trebuie să aducă în plus o informaţie din domeniul dizabilităţii, pentru a înlocui o prejudecată sau pentru a produce o schimbare de mentalitate. Comunitatea are nevoie să cunoască aceste persoane, nevoile şi aptitudinile, serviciile pe care trebuie să le dezvolte.