Mănăstirea de la Antonești este situată în comuna Corbeni, județul Argeș, la 20 km de Curtea de Arges, pe DN 7C, Transfăgărășan.
În vara anului 1941, la scurt timp după intrarea României în cel de Al Doilea Război Mondial, Valea Argeșului a suferit inundații de proporții. În zona Corbeni, șeful statului, generalul Ion Antonescu, a refăcut un nou sat pentru persoanele afectate, numit „Antonești”, iar comunitatea ortodoxă din zonă s‐a ocupat de construirea unei biserici. Gheorghe Erbașu a donat terenul, iar zidirea bisericii s‐a început în august 1943. Datorită vitregiei vremurilor, biserica a rămas neterminată, intrând ulterior în paragină.
Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, începând cu anul 1995, s‐au restaurat vestigiile și s‐a continuat zidirea bisericii, la care a atașat și dependințele necesare unui așezământ monahal. Biserica a fost târnosită la data de 24 iunie 2004, odată cu definitivarea lucrărilor, act consfințit de pisanie: «Cu vrerea Tatălui, cu ajutorul Fiului și cu săvârșirea Sfântului Duh, săvârșitu‐s‐a această biserică, cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, începută în anii ’40 ai secolului trecut și neterminată din cauza vitregiei vremurilor. Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Prea Sfințitului Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului, această biserică a devenit Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Antonești Corbeni, județul Argeș și s‐a sfințit în 24 iunie 2004 de către Întâistătătorul Eparhiei Argeșului și Muscelului. Lucrările au fost încredințate arhidiaconului Caliopie Ichim, consilier episcopal cu patrimoniu și construcții, și s‐au desfășurat între anii 1995‐2004».
Între anii 2000 și 2004, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, la parterul corpului de chilii s‐a amenajat Paraclisul cu hramul „Sfântul și Dreptul Iov Multrăbdătorul”, care s‐a sfințit la 24 iunie 2011. Aici se organizează expoziții cu tematică diversificată: artă populară tradițională și port din zona Argeșului, icoane, picturi cu tematică religioasă executate de copiii școlilor din Corbeni etc.
Stareța mănăstirii este monahia Teofana Avădanei, care, neobosită, poartă grijă, cu ajutorul câtorva maici de la Mănăstirea Robaia, de actuala reședință arhiepiscopală de la Corbeni.