Mănăstirea Gorgani este situată pe şoseaua națională Piteşti‐Topoloveni, în satul Drăghiceşti, comuna Călineşti, județul Argeş.
„Biserica Doamnii Bălaşii” cum este cunoscut lăcaşul, aflată cândva în satul Drăghiceşti, fost Fața Câmpului, a fost ctitorită, se spune, de către Domnița Bălaşa, fiica lui Constantin Brâncoveanu voievod, la o dată necunoscută astăzi. Lipsind pisania, se apreciază că aceasta a fost realizată în perioada 1720 ‐1740. I. George Lahovari crede că biserica a fost construită în anul 1690 de popa Drăghici, al cărui nume l‐a dat şi pe cel al satului. Catagrafia din anul 1840 a fostului județ istoric Muscel precizează că biserica din „satul Gorganu, cătunul Fața Câmpului, proprietatea Brâncoveanului”, este ctitorită de „părintele Drăghici călugărul şi Gh. Drăghicescu, i preotul Ion Drăghici. Se chiverniseşte de către ei şi această biserică este făcută din leat 1762”.
Vechiul locaş a fost reparat în mai multe rânduri, o renovare capitală suferind în anul 1896. În 1988 a fost strămutată din cimitirul satului Drăghiceşti pe dealul din apropiere şi restaurată de către specialişti ai Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii de la Goleşti. Icoanele împărăteşti au fost donate de către credincioşii din Priboienii de Sus, fiind luate din vechea lor biserică. Începând cu luna februarie a anului 1995, când a luat ființă Mănăstirea „Sfântul Calinic” din Călineşti, biserica a devenit lăcaş al acestui aşezământ monahal. Starețul obştii de 5 viețuitori este Protosinghelul Iorest Suma, adus aici de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic de la Mănăstirea Slănic.