Skip to main content


Prin naștere, copiii vin pe lume, iar oamenii devin părinţi. Astfel, între părinţi şi copii există o relaţie intercondiţională. Fără naştere nu te poţi numi părinte, iar fără părinţi nu te poți naște. Copiii sunt datori să-i cinstească pe părinți, în primul rând ca pe o descendență ce vine din Dumnezeu, Părintele tuturor.



 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul a desfășurat o activitate catehetică în biserica parohiei Dobrești de Sus din protoieria Topoloveni.

Elevii Școlii Gimnaziale Dobresti, însoțiți de cadrele didactice, au venit în biserica Parohiei Dobrestii de Sus, din protopopiatul Topoloveni, pentru a asculta cuvântul plin de învățătură rostit de preoții ce păstoresc comuna Dobresti. 

După rugăciunile începătoare, părintele Alin Dinu le-a vorbit copiilor despre marele praznic al Pogorârii Duhului Sfânt, subliniind faptul că astfel s-a întemeiat în chip văzut Biserica lui Hristos.

Datorită faptului că s-a sărbătorit de curând “Ziua Copilului”, respectiv “Ziua Învățătorului”, preoții Adrian Isăroiu și Eduard Ene le-au amintit copiilor care sunt îndatoririle creștinești pe care le au aceștia față de părinții și dascălii lor. 

Elevii au înțeles că cinstirea pe care o datorăm părinților se extinde chiar și după moarte, când suntem datori să le respectăm voința cea din urmă, să le cinstim memoria,  să le îngrijim locul de veci, să ne rugăm pentru odihna sufletului lor, fie în rugăciunile noastre obișnuite,  fie în zilele rânduite de biserică pentru pomenirea lor.

În cele din urmă părintele Adrian Isăroiu a răspuns la întrebările copiilor legate de religia și credința creștină,  încheind cu îndemnul ca aceștia să participe la Sfânta Liturghie chiar și în perioada vacanței mari. 

Elevii au primit iconițe și dulciuri, dar mai ales s-au îmbogățit cu multe învățături folositoare în Biserica și societate.