Skip to main content


Se recunoaște că pe mapamond, România are un potențial superb de copii supradotați, descoperiți în școli și în mediu universitar, fapt îmbucurător, care trebuie stimulați, preluați imediat, introduși într-un sistem special de pregătire, mai ales copiii și după aceea studenții.

 

În întreaga lume sunt cunoscute aceste valori extraordinare și se pune mare preț pe pregătirea societății pe calea progresului dinamic.

Ceea ce uimește este și rezultatul unor statistici în care se arată că 4% dintre copiii care se nasc în România sunt superinteligenți și aceasta provine din creier, or, această inteligență a unor copii poate dezvolta în viitor crearea anumitor genii, de care avem mare nevoie.

Ne aducem aminte că geniile duc lumea la progrese mari, cum au fost Albert Einstein sau Nikola Tesla, genii în fizică, medicină, artă, muzică, etc., Einstein, până la 4 ani, a avut o performanță intelectuală.

Geniul, susține neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, se dezvoltă foarte greu, încet și cu răbdare, fiind necesară o stimulare competentă, deci, introdus într-o școală pentru copii superdotați. După cum știți, sunt familii întregi în care există moștenire genetică. Putem să ne amintim de familia celebrului Bach, care făcea parte din a cincea generație de muzicieni, de copiii supradotați din India, printre care geniul în matematică, Srinivasa Ramunajan (1887-1920), de numai 33 de ani, dar și de Nicolae Bălcescu din România, ca să luăm un caz genial, la întâmplare.

Este știut faptul că un copil supradotat nu se comportă ca și ceilalți prunci. Spre exemplu: Enescu și Mozart, amândoi aveau comportamente ieșite din comun: deja de la 4 ani se jucau cu notele muzicale, deși nu știau nici să scrie perfect, dar compuneau muzică, spre uimirea celor care auzeau vorbe mari.

Cum să facem, se întreabă doctorul Alexandru Vlad Ciurea, ca să facem o împerechere între structura genetică română și cea germană?

Atunci se vor obține: spontaneitate și inteligență română, alături de ordinea și performanța psihică și fizică ale structurii gemane. Astfel vom face o țară să progreseze și să nu rămână în coada Europei.

De noi depinde totul!

Am trecut poarta anumitor genii și am încercat câte o casă. S-au reușit performanțe cu osteneală și răbdare sfântă!

Calinic Argeșeanul