Skip to main content

Colindul românesc, prin forma sa simplă şi prin învățătura pe care o exprimă, reprezintă glasul sfânt al Sfintei Evanghelii şi al Bisericii, extins sau transmis în sufletele şi-n casele dreptcredincioşilor români de pretutindeni. Colindul reprezintă ecoul popular şi artistic al cântărilor bisericeşti liturgice.

În seara zilei de 20 decembrie, în Biserica Sfântul Nicolae Domnesc a fost organizat un concert de colinde, în cadrul proiectului Festivalul Cavalerul Negru – ediția de iarnă.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Dacia Concept în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

În deschiderea evenimentului studenții de la UNATC au oferit celor prezenți o frumoasă piesă de teatru intitulată „Magii”.

Concertul extraordinar de colinde a avut și un invitat special: Corul Academic al Filarmonicii „George Enescu” din București.

Infiintat in anul 1950, Corul Academic al Filarmonicii “George Enescu” reprezintă, de mai bine de o jumătate de secol, al doilea pol muzical de anvergură al instituției muzicale bucureștene.

Corul Filarmonicii „George Enescu“ este un ansamblu muzical de anvergură al cărui repertoriu cuprinde lucrări a cappella, vocal-simfonice și de operă aparținând multitudinii de perioade și curente muzicale, de la Renaștere la muzica secolului XXI. Primii dirijori ai corului au fost Ștefan Mureșianu, Dumitru D. Botez și Vasile Pântea, iar din anul 1997, muzicienii sunt conduși de Iosif Ion Prunner.

Programul de colinde a fost unul deosebit, iar vocile coriștilor au bucurat sufletele credincioșilor, care au dorit să fie prezenți la o seară duhovnicească.

Ediția de iarnă a Festivalului Cavalerul Negru s-a încheiat cu un spectacol de sunet și lumini, precum și cu un recital al lui Mihai Toma de la Dacika.