Skip to main content

Colindele fac parte din acele texte şi melodii tradiţionale care pot fi denumite cântări euharistice; iar prin păstrarea semnificaţiilor acestora în datinile diferitelor zone ale ţării ar putea fi privite ca nişte ecouri liturgice din etnogeneză. În tradiţia poeziei populare româneşti, colinda reprezintă categoria cea mai masivă şi mai diversificată de texte ceremoniale. Cunoaşterea colindei justifică şi, în acelaşi timp, depăşeşte interesul etnografic. Capitol de seamă al mitologiei şi mărturie a unor tradiţii culturale statornice, colinda se impune deopotrivă atenţiei ca tezaur de limbă şi ca preambul strălucit al poeziei scrise româneşti.

Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul din cadrul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul a desfășurat la parohia Sfânta Vineri din municipiul Pitești, o întâlnire catehetică la care au participat peste 80 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 10 din Pitești.

Preoții slujitori Dinu Vasile Laurențiu și Gârbea Gheorghe au vorbit despre frumusețea colindelor românești și importanța acestora în cultura românească.

În final, copiii au susținut un program de colinde.