Acest fenomen de depresie se ține de om ca scaiul de oaie. Face parte din inventarul metabolic obișnuit, sub trei forme: depresie blândă, depresie ușoară și o formă medie și una gravă.
Doctorul savant Ciurea Vlad Alexandru este un optimist incurabil, când scrie: „Depresia este și trebuie să fie curabilă, pentru că noi, românii, suntem un popor nondepresiv, un popor cu un IQ dezvoltat, un popor care trăiește într-un climat temperat. Celulele nervoase se deschid sub acțiunea soarelui, în centrul creierului, într-o zonă care se numește hipotalamus. Acesta reprezintă o componentă energetică și emoțională. El dă demnalul de pornire: „Ready, Steady, Go!”
Acest lucru îl face hipotalamusul! Unde? Înainte, niciodată înapoi. Trebuie să pornim ziua cu primele raze de soare, să ne trezim, apoi urmează înviorarea (ca pe vremuri!) și gândurile pozitive: „Mă simt bine, voi performa în această zi, această zi frumoasă”. De asta spunem, atunci când ne întâlnim: „Vă doresc o zi bună, o zi frumoasă”, după care întreg organismul funcționează.
Nu suntem depresivi, trebuie să nu ajungem la această situație și să nu umplem spitalele de psihiatrie cu persoane depresive. Putem ieși din această stare! Depinde numai de noi să o facem, în cazul în care se pune acest diagnostic. Desigur, tratamentul există, în situația respectivă, dar în afară de medicamente, de o serie întreagă de măsuri cel mai bun lucru este, după cum se spune în limba română, să rupem pisica în două, dacă apare o situație depresivă dintr-un anumit motiv: de familie, de conjunctură, de profesie, de întâmplare, de accident”.
Așadar, un optimism sănătos! O bucurie, cu orice preț! O muzică de dimineață, o bună alimentație! Un dans pe cinste, dacă nu facem exerciții: mișcări după știința Educației Fizice!
Să fugim de pisălogii de „meserie” ca să nu ne lăsăm vampirizați.
Sus inima!
Trăiască Bucuria și Voia bună!
Calinic Argeșeanul