Oul încondeiat ne transmite bucurie, uimire, smerenie, împăcare, pentru că în ornamentația lui, de fapt, se operează cu simboluri (soare, luna, cruce), cu modele din natură (plante, animale, diferite obiecte) și cu modele de țesături populare, cu tot repertoriul lor de semne sacre.
Deoarece oul rosu este purtatorul unor semnificatii profunde legate de invierea lui Hristos si de reinnoirea naturii, crestinii s-au ostenit sa-l incondeieze, desenand cu ceara motive decorative ancestrale, de o rara frumusete.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media a organizat o activitate cultural-educativă în biserica parohiei Domnești de Sus, protoieria Curtea de Argeș.
Peste 30 de copii de la secția de sculptură din Domnești, îmbrăcați în costume populare, coordonați de doamna profesor Andreea Pantazi, au participat la o activitate în care și-au demonstrat talentul și creativitatea.
Preoții slujitori Moisescu Ionuț Daniel și Vlăsceanu Ovidiu Marian au fost alături de micii artiști, rostind împreună rugăciunea Tatăl nostru și vorbindu-le despre Învierea Domnului, dar și despre frumoasele tradiții.
În finalul evenimentului au fost oferite dulciuri și iconițe participanților.