Inspirate din această bogăție a cântărilor liturgice bisericești, colindele sunt expresia cea mai vie a culturii teologice și duhovnicești populare a românului creștin ortodox. Ele sunt un memorial și o prelungire a Liturghiei și a slujbelor de Crăciun auzite în biserică. Ele sunt ecou și rodire a slujbei și sfințeniei Bisericii în sate și orașe, în casele creștinilor, întrucât inimile credincioșilor au devenit biserică, peșteră din Betleem transformată în sălaș primitor pentru cer, casă de oaspeți în care Pruncul este preamărit de magi înțelepți!
Biserica parohiei Sfânta Vineri a fost neîncăpătoare cu prilejul concertului tradițional de colinde.
Evenimentul a fost deschis de Corul de copii de la Școala Gimnazială nr. 5 Nicolae Iorga din Pitești, coordonați de părintele profesor Hristofor Ilie, fiind urmați de corala mixtă a bisericii Sfânta Vineri, condusă de doamna Croitoru Adelina.
În final, corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” coordonat de părinții profesor Sorescu Robert și Dascălu Ovidiu, a purtat auditoriul prin mai multe zone ale țării, prin repertoriul interpretat cu mare măiestrie.
Părintele slujitor Dinu Vasile Laurențiu a transmis cuvântul de binecuvântare al Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, și a vorbit despre smenificația colindelor în viața bisericii, mulțumind colindătorilor pentru programul prezentat.