Skip to main content

De atâtea fibre, vi s-a acrit? Nu? Atunci să o dregem cu puțin vin. Și despre vin se știu multe lucruri. El conține resveratrol, minerale, enzime, taninuri, iar efectul său asupra organismului este o binecuvântare! În cantități mici, așa cum recomandă medicii, vinul roșu este foarte benefic pentru sănătate, iar studiile de specialitate demonstrează că la un consum constant de vin (100-150 ml/zi) riscul bolilor cardiovasculare scade. Deci, un pahar de vin pe zi este recomandat, așa că se poate consuma cu mare încredere, la o masă principală din zi.

Este bine de știut că resveratrolul extras în stare pură din strugurii proaspeți, roșii sau negri, se folosește deja ca un supliment nutritiv antitumoral și anticancer!

Iar a scrie numai despre vin, fără să pomenim despre apă, este un lucru anevoios de acceptat. Iată cum citim în Sfânta Scriptură despre înfrățirea dintre apă și vin: „Că precum a bea numai vin sau numai apă, nepotrivit lucru este, pe când vinul amestecat cu apă este dulce și desfătează…” (II Macabei 15, 40).

Se știe că apa face parte într-un procent mare (70%) din alcătuirea trupului nostru, plămădit din țărână și apă, și toate reacțiile metabolice ale organismului se desfășoară în apă. Să bem apă multă, în fiecare zi, și să se consume o cantitate zilnică de 2-3 litri de apă, după gabaritul fiecăruia. Cum participă la metabolizarea alimentelor în trei faze succesive?

Iată cum stau lucrurile:

  1. Tubul digestiv absoarbe glucidele, lipidele, proteinele, aminoacizii;
  2. În sânge – apa este un ideal transportor pentru substanțe solvite;
  3. La nivelul țesuturilor – apa participă la toate reacțiile de reducere și oxidare.

În tableta următoare vom prezenta 46 de motive pentru care omul are zilnic nevoie de apă, scrise de dr. F. Batmanghelidj, cu rugămintea să consumați doar câteva minute, ca să vă împodobiți cu știința cuprinzătoare pentru un om priceput în tainele dumnezeirii!

Calinic Argeșeanul