În lumina „Anului omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor” şi „Anului comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică și socială la Biserica ”Sfântul Ierarh Nicolae și Sfânta Muceniță Filofteia” Valea Danului.
Bucuria de a dărui este un sentiment profund și satisfăcător asociat cu actul altruist al oferirii, fără a aștepta ceva în schimb. Dărnicia și generozitatea aduc beneficii atât pentru cei care primesc, cât și pentru cei care oferă. Bucuria de a dărui nu este întotdeauna legată de gesturile majore sau de daruri costisitoare. Chiar și actele simple de amabilitate și ajutor pot aduce bucurie atât celui care primește, cât și celui care oferă.
Proiectul educațional interjudețean catehetic–social și de voluntariat ”Bucuria de a dărui” este inițiat și coordonat de Parohia Valea Danului în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului reprezentată de director, profesor Elena Ilina, împreună cu alți copii și adulți, căci deopotrivă putem învăța că bucuria autentică provine adesea din daruire.
Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. Pentru mulți oameni, bucuria de a dărui conferă un scop și un sens adăugat vieții. A ști că poți face o diferență în viețile altora poate aduce o profunzime și împlinire semnificative.
Dărnicia și generozitatea, exprimate din inimă, pot crea un cerc virtuos de bucurie și împlinire. Este o modalitate puternică de a contribui la bunăstarea personală și colectivă.