În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.
În cadrul acestora preoții conferențiari au pregătit diferite referate cu teme legate de titulatura Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice
În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, preoții din cercul pastoral-misionar nr. 2 al protoieriei Curtea de Argeș s-au întâlnit în biserica parohiei Valea Iașului. Lucrările au debutat cu săvârșirea rugăciunii, urmată de susținerea unui referat întocmit pe tematica stabilită de Sfântul Sinod. Lucrarea a fost pregătită de părintele paroh Băeții Marius, de la parohia care a găzduit această întâlnire. Și preoții din cercul pastoral desfășurat la parohia Aninoasa, protoieria Câmpulung Muscel, s-au bucurat de prezența Întâistătătorului Eparhiei. Referatul a fost întocmit de părintele slujitor Popescu Costinel și a avut ca temă: Parohia, familia și îngrijirea vârstnicilor.
În cadrul acestor evenimente Ierarhul Argeșean a dorit să transmită preoților îndemnul de a avea permanent în activitățile parohiei o prioritate pentru cei vârstnici.
De asemenea, preoții argeșeni s-au mai întâlnit și la parohia Telești II, protoieria Costești, unde părintele slujitor Ciortan Leonard a vorbit despre pastorația persoanelor vârstnice în cadrul parohiilor și despre dificultățile în cadrul parohiilor rurale cu posibilități financiare reduse, iar la parohia Dealul Bisericii Râjlețu, protoieria Pitești, părintele slujitor Mihăilescu George a prezentat un material despre modalitățile de pastorație practice în îngrijirea persoanelor în vârstă.
În cadrul acestor întâlniri au fost dezbătute diferite aspecte pastoral-administrative din viața parohiilor argeșene arondate acestor cercuri pastoral-misionar. La parohia Stoenești, protoieria Câmpulung Muscel, referatul a fost rostit de către părintele Horvat Marin Dorin.
Sectorul administrativ-bisericesc al Eparhiei va continua organizarea cercurilor pastoral-misionare până la jumătatea lunii iunie, urmând ca în luna septembrie să înceapă sesiunea de toamnă unde va fi abordată o altă tematică, conform metodologiei aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.