Skip to main content


Așa cum se știe, serotonina este intitulată molecula Credinței! Urmează transmițătorii chimici: unii se numesc endorfine, alții enkefaline, care au, de altfel, rol de credință, de producere a unui extaz, de fericire, mai ales mistică.

 

În corpul uman se află o proteină în formă de cruce, numită laminina, iar rugăciunea este forța care menține trează activitatea de fiecare zi a omului. Savantul medic Alexandru Ciurea ne recomandă: „Putem să începem cu Tatăl nostru și alte rugăciuni care ne influențează. A existat un cercetător american, Edgar Cayce (1877-1945), care a preluat Tatăl nostru și a transpus-o în activitatea sistemului endocrin. A spus în felul următor: orice frază din Tatăl nostru produce (după clarviziunile sale endocrine) deschiderea anumitor porțiuni. „Tatăl nostru Carele ești în Ceruri” – deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire al întregului organism. „Sfințească-se numele Tău” – deschide glanda pineală, numită epifiză. „Vie împărăția Ta” – deschide glanda tiroidă, intră în funcție metabolismul ca o locomotivă. Decizia: „Facă-se voia Ta, precum în Cer așa și pe pământ” – deschide timusul, poziționat în față, acesta pornind activitatea inimii. „Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi” – deschide glandele denumite gonade, motorul fizic al organismului. „Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri” – deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional, elementul de funcționare-intenție a organismului. „Și nu ne duce pe noi în ispită” – deschide anumite celule profunde în organismul uman. „Și ne izbăvește de cel rău” – ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul. Toate aceste elemente din sistemul endocrin conectate cu elementele de Divinitate, sunt extrem de interesante și, dacă cu două-trei secole în urmă, nu erau luate în considerare, acum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine. Deci, în afară de sistemul nervos, glandele endocrine sunt legate de activitatea de credință. Iată, știința este mână în mână cu credința.”

Este important să cunoaștem aceste adevăruri științifice despre rolul rugăciunii în viața noastră zilnică, rugăciuni care hrănesc viața noastră spirituală. Omul, și cu el întreaga omenire, va avea echilibrul în viață, dacă se va obișnui să facă rugăciuni necontenite către Dumnezeu!

Calinic Argeșeanul