Skip to main content


Cetele Îngerești, atunci când Domnul Dumnezeu a croit Universul fizic, vizibil și invizibil, mii și miliarde de cete îngerești slăveau pe Creatorul în lucrarea Sa unică, orânduită pentru totdeauna.

 

Strămoșii noștri au auzit această muzică cerească și au rămas uimiți de alcătuirile care erau martore la nemaivăzutele împliniri, de care și noi astăzi trebuie să ne minunăm, aducând slăvire că și noi ne-am învrednicit a fi în planul divino-uman.

Că este vorba de sănătatea unui creier normal, savanții în domeniul medicinei au descoperit că muzica și mai ales muzica lui Mozart aprinde un număr de centri nervoși (stelele pe cer). Această muzică este foarte bine primită de către creier și se impregnează, producându-se o activitate formidabilă la nivel cerebral. Savantul Alexandru Ciurea ne recomandă: „Este bine ca zona unde vă aflați, în domiciliu, să fie acompaniată de muzică și nu de Breaking News. Muzica desfășoară procesele cerebrale, ajută în toate și vă aduce aminte de lucrurile frumoase din viață. Ascultați ce muzică vă place! Personal, nu recomand manelele, dar „de gustibus non disputandum”, despre gustul nostru nu discutăm…

Și urmărirea concertelor de muzică (meloterapia) incită partea cerebrală, pentru că stimulează foarte mulți centri nervoși, nu numai pe cei auditivi, ci și pe cei vizuali și de mișcare, iar atunci creierul funcționează în totalitate.”

Chiar dacă noi nu știm prea multe lucruri despre efectul muzicii asupra întregului organism al omului, această fenomenală descoperire – muzica – are o lucrare efectivă și tainică asupra noastră. Și nu numai asupra omului, ci și asupra regnului vegetal și animal. De foarte multe ori, când mergeam la slujbe în natură, păsările participau în cor la slujbă și cântau tot timpul. Când ne opream noi să răsuflăm, stăteau și ele din cântec. Când porneam cu slujba, porneau și ele fără de oboseală. Cerul cântă, Natura cântă, Cetele Îngerești cântă, omenirea cântă, Cosmosul cântă!

Toată suflarea să laude pe Domnul!

Calinic Argeșeanul