Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, la Palatul Arhiepiscopal din Curtea de Argeș, în „Sala Manole”, s-a desfășurat un eveniment dedicat elogierii marelui arhitect muscelean Dimitrie Ionescu-Berechet.
Evenimentul a fost deschis de părintele Ovidiu Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media, care a transmis Arhiereasca Binecuvântare și un cuvânt participanților, în care a vorbit despre proiectul de restaurare al Palatului Arhiepiscopal, fiind și moderatorul manifestării.
Domnul Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș a rostit un cuvânt de mulțumire pentru invitație și de felicitare pentru întocmirea acestei lucrări extrem de importantă pentru istoria argeșeană și musceleană.
Părintele Bloju Cosmin, Consilier Patrimoniu, a făcut o prezentare a autorului, precum și a albumului, subliniind activitatea imensă a arhitectului, în proiectarea și restaurarea de monumente istorice, fiind 33 de ani arhitect șef al Patriarhiei Române.
Cu această ocazie a fost lansat albumul monografic intitulat „Arhitectul Dimitrie Ionescu-Berechet (1896-1969). Viața și opera”, al cărui autor este nepotul arhitectului, domnul lect. univ. dr. Ștefan Ionescu-Berechet, care a vorbit despre acest proiect cultural deosebit de important, îndemnând pe elevii de la Secția Patrimoniu ai Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș să meargă pe acest drum al artei și al restaurării de monumente.
Editarea albumului în condiții grafice de excepție, cu peste 390 de pagini bogat ilustrate, la Monitorul Oficial, marchează, de fapt, împlinirea a 100 de ani de când Dimitrie Ionescu-Berechet absolvea Școala Superioară de Arhitectură din București. Arhitect-șef al Patriarhiei, Dimitrie Ionescu-Berechet a avut o activitate prolifică, cu peste 450 de proiecte documentate până acum, dintre care peste 100 de biserici.
În Curtea de Argeș a desfășurat lucrări în cadrul Mănăstirii (amenajarea parcului, refacerea împrejmuirii de zid , casa de odihnă preoțească) și la Biserica Sfântul Gheorghe (tâmpla de lemn și mobilierul).
Lansarea de carte a fost dublată de o expoziție retrospectivă, cu fotografii reprezentând reproduceri ale unor planșe și schițe de arhitectură, fotografii de epocă și documente inedite.
În finalul întâlnirii culturale, a avut loc o sesiune de întrebări adresate autorului și a fost vizitată expoziția fotografică.