Încondeierea ouălor reprezinta un obicei străvechi in traditia romaneasca. Ouăle incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca.
Deoarece oul rosu este purtatorul unor semnificatii profunde legate de invierea lui Hristos si de reinnoirea naturii, crestinii s-au ostenit sa-l incondeieze, desenand cu ceara motive decorative ancestrale, de o rara frumusete.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media a organizat o activitate cultural-educativă în biserica parohiei Domnești de Sus, protoieria Curtea de Argeș.
Copiii secției de sculptură din Domnești, îmbrăcați în costume populare, coordonați de doamna profesor Andreea Pantazi, au participat la o activitate în care și-au demonstrat talentul și creativitatea.
Preoții slujitori Moisescu Ionuț Daniel și Vlăsceanu Ovidiu Marian au fost alături de micii artiști, vorbindu-le despre Săptămâna Mare în care ne aflăm, dar și despre marele Praznic al Învierii.
În finalul evenimentului au fost oferite pachete cu dulciuri și icnonițe participanților.