Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș a organizat Concursul județean de Creație Literară și Folosirea Dispozitivelor Informatice ”De Dragobete – Să Iubim Românește!” la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din municipiul Curtea de Argeș.
Coordonatorii Concursului au fost cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș: Aurelia Cîrstea, Ionela Lupaşcu, Otilia-Daniela Ionescu, Maria-Mihaela Mărtoiu, Gheorghe-Romeo Retevoi-directorul adjunct la școlii gazdă și Elena Ilina-directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Valea Danului.
Concursul s-a desfășurat indirect unde aproape 300 de elevi coordonați de aproape 50 de cadre didactice din peste 20 de școli din tot județul au adus frumoase și interesante creații ale copiilor. S-au depus lucrări la toate secțiunile:
-Secțiunea I – Creație Literară
-Secțiunea a II-a – Folosirea Dispozitivelor Informatice (Activități desfășurate în sistem Blending learning / Activități desfășurate online pe diverse platforme)
-Secțiunea a III-a – Conferință (cadrele didactice).
Scopul proiectului este creșterea calității instituționale și a procesului de predare-învățare-evaluare prin identificarea, stimularea și valorificarea potențialului artistic și creativ al școlarilor prin intermediul literaturii, de a cultiva și menține interesul pentru păstrarea și transmiterea tradițiilor creștine specifice acestei sărbători și de a prețui și respecta obiceiurile creștine în care s-au născut, Biserica Neamului, meleagurile natale şi portul popular.
La această activitate au participat: doamna profesoară, Sârbu Cornelia-Marcela -directoarea școlii gazdă, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, felicitând pe toți participanții și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.
Etimologia cuvântului DRAGOBETE a fost dezbătută de numeroși etnologi și filologi, propunându-se că ar putea să provină din derivarea cuvântului „drag-dragul”(cu temă slavă) sau de la „Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, sărbătoare religioasă celebrată pe 24 februarie care în slavă se numește Glavo-Obretenia.