Skip to main content


Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș a organizat a IV-a ediție a Festivalului de Cântece Patriotice și Populare Românești de Ziua Națională ”ROMÂNIA DE LA ARGEȘ!” la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din municipiul Curtea de Argeș.



 

Coordonatorii Festivalului au fost doamnele profesoare: Otilia-Daniela Ionescu, Maria- Gabriela Savu de la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș și Elena Ilina-directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Valea Danului, alături de Părintele Dan- Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Concursul s-a desfășurat indirect și au participat elevi de la: Școala Gimnazială ”Regina Maria” din Curtea de Argeș, Școala Primară Piatra-Stroești, Școala Gimnazială Samara Poiana Lacului, Școala Gimnazială I.L. Caragiale, Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș, Școala Gimnazială Băiculești, Școala Gimnazială Poiana Lacului, Școala Gimnazială ”Radu Șerban” Sălătrucu, Școala Gimnazială ”Carol I” din Curtea de Argeș, Școala Gimnazială ”Sfântul Apostol Andrei” din Curtea de Argeș, Parohia Micești, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, GPN ”Căsuța cu povești” din Curtea de Argeș, Școala Gimnazială ”George Stefhanescu” Arefu, Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului, Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Pitești, Școala Gimnazială ”Basarab I” din Curtea de Argeș sub îndrumarea unor dascăli inimoși. 

Cei aproape 400 de copii din centrele catehetice din cuprinsul Arhiepiscopiei participanți la Concurs au fost jurizați de profesor Valentin Retevoi-directorul seminarului și preoții profesori Robert Sorescu și Ovidiu- Constantin Dăscalu de la Seminarul Teologic ”Negoe Voda Basarab” din Curtea de Argeș. 

Cântul a fost transmis prin mediul online și vizionat cu ajutorul aparatelor audio-video, cu toate acestea s-a simțit dorul copiilor de a interpreta, dărnicia dascălilor de a-i învăța, căci prin cântec a dăinuit neamul nostru românesc de-a lungul timpului sub streașina Bisericii și a credinței.