Skip to main content


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat în perioada 17-19 iulie tabăra județeană de creație ”Sfântul Cuvios Pafnutie Pârvu Zugravul”- a VI-a ediție, la Mânăstirea Robaia.



  

Programul taberei a fost unul divers. Copii din centrele catehetice din municipiul Curtea de Argeș și din împrejurimi sub îndrumarea doamnei profesoare, Elena-Cristina Georgescu, au fost implicați în diferite activități creative, recreative și educativ-catehetice, au descoperit frumusețea naturii și liniștea specifică zonei, au participat la programul liturgic oficiat în așezământul monahal.

Pe parcursul atelierelor de creație, au avut ocazia să experimenteze tehnici ale picturii: acuarelă, tempera, acrilic, pe piatra, sticlă și sevalet, au avut parte de activități interactive și jocuri de socializare, s-au bucurat de drumeții, au dobândit cunoștințe despre tradițiile românești și despre credința strămoșească prin intermediul catehezelor, au vizitat atelierul de veșminte preoțești din incinta  mânăstirii, au purtat discuții libere cu maicile viețuitoare în Sfânta Mânăstire.

Copiii cresc, învață și se formează în Biserica lui Hristos, iar Biserică și Școala românească sunt instituțiile unde se regăsesc principiile moralității, ale educației și credinței în Dumnezeu, repere de baza în formarea caracterului și personalității umane.

Toate aceste activități au fost încununate de o expoziție de final în care au fost expuse toate materialele realizate de copii si au făcut un foc de tabără.

Tabără a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și a mulțumit tuturor participanților pentru activitățile deosebite și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

La final, toți participanții au primit daruri din partea mănăstirii.  

Tabăra s-a desfășurat cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare.

Prin aceste activități copiii descoperă Biserica drept locul unde sunt primiți cu bucurie, respectați și iubiti, un loc al comuniunii și al prieteniei, al redescoperirii sensului profund creștin al vieții. Prezența tinerilor în pridvorul mănăstirii, lângă icoanele sfinților este o reală nădejde a formării  trainice a viitoarelor generații de români iubitori de neam, de țară și de Biserică.