news        mail   location

 
 

Personalul medical și pacienții Spitalului Municipal din Curtea de Argeș au trăit astăzi momente de mare bucurie duhovnicească. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, instituția medicală a fost binecuvântată de prezența raclei cu o parte din cinstitele moaște ale Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina, marele făcător de minuni și grabnic vindecător.



 

Aceasta a fost adusă de la parohia Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Pitești spre folosul locuitorilor din municipiul Curtea de Argeș.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a săvârșit slujba de binecuvântare a unor picturi noi cu chipurile Sf. Nectarie de la Eghina și al Sf. Mc. Filoteea de la Curtea de Argeș. Cele două imagini - pictate de preotul Ștefănescu Bogdan și de pictorul bisericesc George Oprea, au fost realizate cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, fiind așezate în holul central al spitalului.  Tot astăzi, Ierarhul a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru membrii personalului medical care au trecut la Domnul în cei aproape 40 de ani de funcționare a acestei instituții medicale. La acest eveniment important a fost prezent domnul Panțurescu Constantin, primarul orașului Curtea de Argeș, precum și managerul spitalului împreună cu personalul medical.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a dorit să evidențieze importanța pe care o au medicii în viețile tuturor pacienților, ei fiind oamenii lui Dumnezeu înzestrați cu darul de a vindeca bolile trupești. Mai mult, Arhiepiscopul Argeșean a citit scurte pasaje din ultimele cărți care au văzut recent lumina tiparului, amintind în mod deosebit de atenția pe care trebuie să o acordăm celor aflați în suferință.

Racla cu un fragment din cinstitele moaște ale Sf. Ierarh Nectarie a fost purtată prin toate saloanele spitalului spre bucuria pacienților, urmând a fi așezată spre închinare credincioșilor veniți în biserica acestei instituții medicale.

Sfânta raclă va rămâne în biserica spitalului municipal din Curtea de Argeș până mâine la prânz, când urmează a fi așezată în biserica Sfântul Nicolae Domnesc, vechea ctitorie a domnitorilor Basarabi, unde va rămâne până în ziua de 31 mai. Toți credincioșii care doresc să aducă cinstire Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina, o pot face atât în biserica Spitalului Municipal închinată Sf. Mc. Dimitrie, cât și la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, în fiecare zi, în intervalul 8.00 – 19.00.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar