news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou de la București, obștea monahală de la schitul argeșean Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, aflat la cota 1000 pe Transfăgărășan, a primit în mijlocul ei pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul cu hramul Soborul Sfântului Ioan Botezătorul construit la demisolul noii biserici.



 

După ce a rostit mai multe rugăciuni pentru vindecarea celor aflați în suferințe, Înaltpreasfinția Sa s-a adresat către toți credincioșii argeșeni îndemnându-i să asculte de sfaturile medicilor.

Aflându-ne la zece zile de la momentul sfințirii noului paraclis, în cuvântul rostit astăzi, Chiriarhul Eparhiei a dorit să scoată în evidență vrednicia părintelui stareț Ioan (Traian) Danci, care a reușit să ridice acest Sfânt Altar într-un singur an.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului înființează în anul 2012, Schitul Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon-Valea Lupului, cu obște de călugări.

Prima Sfântă și Dumnezeiască Liturghie a fost oficiată în Paraclisul schitului la data de 1 iulie 2012, de către Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, împreună cu mai mulți preoți și diaconi din cadrul administrației eparhiale.

Pe lângă construcția noii biserici, în ultimii nouă ani au fost executate lucrări de extindere a casei mari unde sunt chiliile, s-a construit o nouă anexă cu spații de ședere pentru pelerini, iar curtea interioară a fost reamenajată și lărgită.

Totodată, pentru siguranța noii biserici, versantul nordic a fost consolidat prin înălțarea unui zid masiv din beton armat și piatră.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar