news        mail   location

 
 

Referitor la unele informații din spațiul online, prin care se afirmă, cităm: IPS Calinic ajunge în fața Sinodului, după ce a transmis noi îndrumări privind botezul (B1.ro); Teodosie îl afurisește pe IPS Calinic al Argeșului (Aktual24.ro); ÎPS Teodosie îl aduce la judecata Sinodului pe ÎPS Calinic, pentru „vina” acestuia de a fi cerut ca bebelușii să nu mai fie scufundați complet în apă la botez (Ziariștii.com)¸ precizăm că pentru aceste titluri distorsionate de presă nu există niciun fundament real și reprezintă pure speculații.

 

Din răspunsul Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, acordat întrebării preotului moderator de la Radio Dobrogea, din data de 18 februarie 2021, reiese doar că, Arhiepiscopul Tomisului nu împărtășește opiniile Ierarhului Argeșului și Muscelului cu privire la Taina Sfântului Botez, părere care trebuie respectată.

Totodată, Arhiepiscopul Teodosie menționează că la ședința Sfântului Sinodului vor exista discuții în acest sens, lucru absolut normal pentru cel mai înalt for decizional al Bisericii Ortodoxe Române, abilitat să decidă în privința temelor care vizează activitatea bisericească ortodoxă în ansamblul ei.

Necesitatea abordării unor discuții pe seama săvârșirii Tainei Sfântului Botez în proxima ședință de lucru a Sfântului Sinod, a fost exprimată de altfel chiar de către Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, membru de drept al Sfântului Sinod, în cadrul unor declarații publice din data de 5 februarie 2021.

Cât despre „ajungerea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic în fața Sinodului”, acestea sunt afirmații scoase din context în scop mediatic și trebuie tratate ca atare.

Reamintim pentru corecta informare a opiniei publice că Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a adresat în cursul lunii februarie o serie de sfaturi și recomandări practice adresate strict preoților din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, în virtutea autonomiei eparhiale locale, izvorâte din grijă părintească, în scopul responsabilizării clericilor pentru evitarea unor incindente nedorite și nefericite, atunci când vine vorba de săvârșirea Botezului.

Avem nădejdea că inițiativa Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului de a proteja viața pruncilor veniți la Taina Botezului, cât mai bine cu putință a fost lămurită și rugăm pe Domnul Dumnezeu, să ne binecuvânteze pe toți, cler și popor cu pace, liniște și ajutor spre tot lucrul bun!

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar