news        mail   location

 
 

În Duminica a 17-a după Rusalii care ne-a adus ca exemplu pe femeia cananeancă, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Curtea de Argeș. 

Ierarhul Argeșean a oficiat cu această ocazie Sfânta Liturghie în noua Catedrală Arhiepiscopală,  împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre dragoste, cea mai înaltă virtute, amintind că Sfântul Ioan Evanghelistul îndemna permanent: ,, să ne iubim unii pe alții, că dragostea este de la Dumnezeu. Cel care iubește este născut din Dumnezeu și îl cunoaște pe Dumnezeu, ...căci Dumnezeu este iubire”

Noua catedrală din municipiul Curtea de Argeș cu hramurile Sf. Mc. Filoteia și Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil,  are rol de necropolă regală şi arhiepiscopală fiind rezultatul parteneriatului încheiat în data de 10 mai 2009 între Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Casa Regală a României.

În prezent sunt executate lucrări de pictură  în tehnica frescco, motiv pentru care au fost montate schele de lemn în interior pe aproape toată suprafața bisericii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar