news        mail   location

 
 

Credincioșii din parohia argeșeană Domneștii de Jos  au sărbătorit astăzi hramul bisericii închinat Buneivestiri.


 


 

Bucuria acestora a fost deosebită datorită faptului că Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului,  a săvârșit astăzi slujba de resfințire a bisericii proaspăt împodobită  în urma lucrărilor de restaurare executate. Ierarhul Argeșean  a oficiat Sfânta Liturghie, iar în final slujba parastasului pentru ctitorii bisericii.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a evidențiat implicarea comunității locale în susținerea  lucrărilor de restaurare executate la biserica parohiei Domneștii de Jos, afirmând că  eforturile depuse au dat roade binecuvântate în primul rând datorită evlaviei pe care credincioșii o au față de Maica Domnului.

Dorind să răsplătească eforturile depuse de întreaga comunitate împreună cu preoții și consiliul parohial, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit părintelui paroh Comandașu Constantin Cătălin distincția de iconom stavrofor, iar părintelui coslujitor Grigorescu Petre, distincția ,, Crucea Basarabă”.

Biserica cu hramul ,, Buna Vestire” din parohia Domneștii de Jos a fost construită în perioada 1862 - 1873 de preotul Ioan Duhovnicul împreună cu enoriașii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar