news        mail   location

 
 

Sărbătoarea închinată Botezului Domnului Iisus Hristos a fost cinstită astăzi și în Eparhia Argesului și Muscelului. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreuna cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș. 

Credincioșii veniți încă de la primele ore ale dimineții au așteptat cu răbdare momentul cel mai important: sfințirea Aghiasmei Mari. Slujba de sfințire a apei a fost oficiată de Chiriarhul Eparhiei  în interiorul  Catedralei Arhiepiscopale, fiind rostite rugăciunile de invocare a Duhului Sfânt.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Argeșean a vorbit credincioșilor despre importanța praznicului cinstit astăzi, dar și despre folosul pe care îl aduce Aghiazma Mare.

După ce au fost binecuvântați prin stropirea cu Aghiazma Mare, cei prezenți au luat apă sfințită pentru casele lor.

Mâine credinciosii din municipiul Pitești vor avea bucuria de a participa la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic la biserica cu hramul Sfântul Ioan Botezatorul.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar