news        mail   location

 
 

Parohia Expo-Parc din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sfântului Ioan Gură de Aur. 

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul bisericii aflat la demisol.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură din omiliile Sfântului Ioan Gură de Aur, mulțumind preoților și credincioșilor pentru progresele făcute la construcția bisericii din anul 2009 şi până în prezent.

În anul 2011, noul paraclis construit la demisol, a fost sfințit în ziua de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur care a devenit al doilea ocrotitor al bisericii aflate în construcție.

Până la definitivarea lucrărilor la biserica mare aflată la parter, demisolul a fost transformat în spaţiu liturgic. În prezent se află în faza de execuție  pictura în frescă din biserica mare, lucrare realizată de parohie  în proporție de 95%.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar