news        mail   location

 
 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic s-a aflat astăzi în mijlocul credincioșilor din parohia  argeșeană Moșoaia. 

Chiriarhul Eparhiei a săvârșit cu această ocazie slujba de resfințire a bisericii după ce au fost executate mai multe lucrări de restaurare în interiorul și exteriorul locașului de cult.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în curtea bisericii pe o scenă special amenajată în prezența autorităților locale din comuna Moșoaia și a enoriașilor din parohie.

 Ierarhul Argeșean a vorbit despre vrednicia înaintașilor care au zidit biserica din Moșoaia, insistând în mod deosebit pe ajutorul femeilor văduve care din puținul lor au reușit să susțină permanent toate lucrările de restaurare executate până în prezent.

Instalat în anul 2018 în Moșoaia, părintele Ponov Andrei Valentin a derulat pe parcursul celor doi ani de administrare parohială importante lucrări de restaurare. Pentru a răsplăti eforturile depuse de întreaga comunitate parohială, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit noului preot paroh distincția de iconom stavrofor.

Biserica parohiei Moșoaia cu hramurile Sf.Treime și Sf. Cuv. Parascheva a fost construită în perioada 1885-1889 pe un teren donat de Ilie Buzatu. A fost sfințită de episcopul Ghenadie Petrescu în data de 10 septembrie 1889.

În istoria bisericii de peste 130 de ani au fost executate lucrări de restaurare în mai multe etape prin implicarea vrednicilor preoți care au slujit în acest loc. În ultimii doi ani s-au executat lucrări de subzidire pentru eradicarea igrasiei, au fost retencuiți pereții exteriori, iar în interior s-a realizat restaurarea picturii de către o echipă de pictori coordonată de profesorul Dorin Grecu.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar