news        mail   location

 
 

În Duminica după Botezul Domnului, credincioșii din parohia argeșeană Cerbureni, protopopiatul Curtea de Argeș, au avut bucuria de-al avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

În cuvântul rostit cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a scos în evidență mesajul biblic ,, Pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor” cuprins în evanghelia de astăzi, îndemnându-i pe credincioși la iertare și bunătate.

Pentru activitatea bogată desfășurată pe plan duhovnicesc și administrativ în parohia Cerbureni, părintele paroh Vergiliu Constantin Savu a primit astăzi din partea Ierarhului distincția de iconom stavrofor.

Biserica parohiei Cerbureni a fost ridicată în perioada 1858-1863, prin sârguinţa familiei ctitorului Nicolae Popa Savu, străbunic al actualui preot paroh, Vergiliu Savu. Biserica are hram triplu: Sf.Ierarh Nicolae, Intrarea Maicii Domnului în biserică şi Sf.Cuv. Paraschiva.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar