news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a Sf. Ioan Botezătorul, obștea monahală de la schitul argeșean Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, aflat la cota 1000 pe Transfăgărășan, a primit în mijlocul ei pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.



 

 

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie în noul paraclis cu hramul Soborul Sfântului Ioan Botezătorul construit la demisolul noii biserici.

În cuvântul de învăţătură, Ierarhul Argeșean a îndemnat pe cei prezenţi să-l aibă în viața lor permanent ca model pe Sf. Ioan Botezătorul. De asemenea, Chiriarhul a adresat urări de sănătate părintelui stareț Ioan Danci împreună cu toți credincioșii care poartă numele de Ioan și Ioana.

Ziua a fost deosebită pentru obștea monahală a Schitul Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon-Valea Lupului, deoarece a devenit deja un obicei ca Ierarhul locului să oficieze Sfânta Liturghie la ziua hramului noului paraclis care a fost sfințit în data de 17 octombrie 2021.

Pe lângă construcția noii biserici, în ultimii nouă ani au fost executate lucrări de extindere a casei mari unde sunt chiliile, s-a construit o nouă anexă cu spații de ședere pentru pelerini, iar curtea interioară a fost reamenajată și lărgită.

Totodată, pentru siguranța noii biserici, versantul nordic a fost consolidat prin înălțarea unui zid masiv din beton armat și piatră.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar