news        mail   location

 
 

Printre instituțiile de învățământ din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului care și-au deschis astăzi porțile s-a aflat și Colegiul Național Pedagogic ,, Carol I” din municipiul Câmpulung Muscel, în cadrul căruia funcționează și Seminarul Teologic Ortodox ,,Justin Patriarhul”.



 

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar împreună cu oficialități ale primăriei locale și membrii comitetului de conducere din această școală.

Evenimentul a început cu o slujbă de Te Deum oficiată de un sobor de preoți, care a fost urmată de discursurile invitaților de onoare.

Seminarul Teologic „Iustin Patriarhul” din Câmpulung Muscel este continuatorul Seminarului Orfanilor de Război „Patriarhul Miron” înființat la 1 septembrie 1922.

Desființat în anul 1934 în urma unui incendiu, a fost reînființat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic în anul 1994, funcționând în cadrul Colegiului Național Pedagogic ,, Carol I”.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar