news        mail   location

 
 

Se cunoaște din cercetările din domeniul medicinei, că oricât s-ar strădui specialiștii, rădăcinile virusului tot rămân și atacă toate vârstele, chiar și persoanele tinere, care nu au imunitate. Nu se poate ca să fie vaccin pentru toate subdiviziunile și mutațiile virusului, iar sistemul nostru imunitar nu poate să ne apere împotriva acestor încercări nefericite.

 

Profesorul savant, neurochirurgul Alexandru Ciurea ne sfătuiește: „Contează foarte mult măsurile esențiale luate: păstrarea igienei corpului și a mâinilor, păstrarea măștii faciale în aglomerație – de aceea în spitalele din România s-a menținut purtarea măștii...Mai mult, personal, circulând în Țările din Orient, consider că purtarea măștii este obligatorie în aglomerații mari de populație, precum și în aeroporturi, cu sau fără Covid. În general, te protejează. Este important să fii protejat și să-i protejezi și pe ceilalți din jur, datorită măștii tale. Să se mențină obligatoriu măștile în aglomerațiile din avioane, pentru că într-un spațiu limitat sunt 200-300 de oameni. Pentru producerea unei infecții sunt de ajuns 1-2, ca să umple tot avionul pe cale respiratorie.

Trebuie să supraviețuim, din toate punctele de vedere. Trebuie să trecem și peste acest rău. S-a constatat că aceste forme derivate, cum este și Omicronul, au o capacitate de răspândire mai mare, contagiozitatea e mult mai mare, dar agresivitatea este mult mai mică. Pentru cei care citesc această carte: Sănătatea Creierului – pe înțelesul tuturor, contează foarte mult starea de sănătate generală a populației. Starea care are urmări directe asupra întregului organism e starea mintală. Organismul nu trebuie să fie continuu sub influența a diferite afecțiuni cum sunt pneumoniile, infecțiile respiratorii, tulburările digestive, afecțiunile reumatice, osteo-articulare. Toate acestea scad imunitatea organismului în general. Contează foarte mult starea psihică a organismului, care să aibă putere. Trebuie să plecăm de la premisa că este o răceală, că este o gripă, trebuie s-o învingem, nu se poate altfel. Chiar și la nivelul acesta de răspândire, trebuie să ne gândim că nu este vorba de cancer sau de alte boli incurabile, care mai pot să apară de-a lungul vieții”.

Așadar, orice boală se învinge cu Credință, cu grijă mărită de sănătatea trupească și sufletească. Și să nu ne temem, că până la urmă tot plecăm din frumusețea acestei lumi văzute!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar