news        mail   location

 
 

Orașul Mioveni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Noua catedrală construită în centrul urbei, închinată Sf. Ap. Petru şi Pavel şi-a sărbătorit hramul.



 

Foarte mulţi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Momentul a fost deosebit pentru comunitatea orașului Mioveni datorită faptului că au fost terminate lucrările la pictura interioară. Executată integral în tehnica mozaic, noua pictură a fost sfințită astăzi de Chiriarhul Eparhiei.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a vorbit despre viața Sfinților Apostoli Petru și Pavel care au devenit ocrotitorii orașului. De asemenea, Înaltpreasfinţia sa a apreciat  eforturile financiare depuse de administraţia locală pentru definitivarea lucrărilor de pictură.

Piatra de temelie la această impunătoare catedrală a fost aşezată în 29 iunie anul 1993, de către Întâistătătorul Eparhiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar