news        mail   location

 
 

Parohia argeșeană Sfântul Apostol Andrei din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi hramul. Foarte mulți credincioși au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului,  împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.



 

La final au fost pomeniți toți ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la Domnul care au avut o contribuție deosebită la toate lucrările executate până în prezent.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură, amintind în mod deosebit de solidaritatea și credința celor care au contribuit la toate etapele de construcție a bisericii și a clădirilor anexe.

Pentru toate eforturile depuse în cei 19 de ani de supraveghere și coordonare a lucrărilor desfășurate în parohia Sf. Ap. Andrei din municipiul Pitești, părintele paroh Costache Ionel a primit din partea Ierarhului Argeșean distincția de iconom stavrofor.

Lucrările de construcţie la biserica Sfântul Apostol Andrei din municipiul Piteşti, au început în anul 2003, sfântul locaş fiind destinat credincioşilor din cartierul Trivale, aflat în partea de nord-vest a oraşului.

Prima liturghie în această biserică a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic în data de 30 noiembrie 2010, ocazie cu care credincioşii parohiei au fost îndemnaţi să contribuie financiar pentru realizarea picturii din interior. În anul 2011, pe fațada bisericii a fost realizat un tablou cu chipul Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul parohiei, folosindu-se tehnica mozaicului de Murano.

De asemenea, în interior, a fost definitivată catapeteasma și mobilierul din lemn de stejar, lucrare care aparține sculptorului Ursu Gheorghiță din localitatea Cracăul Negru- satul natal al Chiriarhului Argeșului și Muscelului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar