news        mail   location

 
 

Mănăstirea Sfânta Treime din localitatea argeșeană Vedea și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian.



 

Ziua a fost una deosebită  datorită faptului că astăzi, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a săvârșit  slujba de târnosire a noului paraclis construit în curtea așezământului monahal. Noul altar de rugăciune cu hramul Adormirea MaiciI Domnului a fost construit în perioada 2012-2022 cu sprijinul credincioșilor din municipiul Pitești și din alte zone ale țării. După acest moment emoționant așteptat cu nerăbdare de toți ctitorii și binefăcătorii prezenți, credincioșii  avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată în noul paraclis de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei dorit să evidențieze că scopul înființării acestei mănăstiri lângă Spitalului de Psihiatrie ,, Sf. Maria” din Vedea a fost acela de a oferi celor bolnavi un sprijin spiritual absolut necesar în procesul de vindecare trupească și sufletească.

Mănăstirea ,, Sf. Treime din localitatea argeșeană Vedea este rezultatul implicării domnului doctor Iacob Marian Florin, fost director al Spitalului de Psihiatrie ,, Sf. Maria” din Vedea, care în anul 1999 a avut ideea să construiască o biserică pentru nevoile pacienților. Fiind și absolvent de teologie, ctitorul propune înființarea unei mănăstiri de maici care funționează în acest loc de 16 ani. Deși astăzi nu se mai află la conducerea spitalului, colaborarea instituțională  este continuată prin  activitatea actualului manager care face eforturi pentru ca toți pacienții să beneficieze  de sprijinul spiritual de care aceștia au nevoie.

Lucrările de construcție au fost supravegheate permanent de părintele Manga Cătălin Nicolae care este angajat în cadrul Spitalului de Psihiatrie ,, Sf. Maria” din Vedea. Împreună cu monahia Maria Vlad, stareța mănăstirii , acesta reușește să strângă fondurile necesare prin donațiile oferite de credincioșii veniți din multe zone ale județului Argeș și din alte orașe ale țării. Pentru implicare și buna coordonare a lucrărilor efectuate, părintele Manga Cătălin Nicolae  a primit astăzi din partea Ierarhului Argeșean, distincția de iconom stavrofor.

În prezent, la biserica mare a mănăstirii cu hramul ,, Sf. Treime” se lucrează la tencuirea zidurilor exterioare și acoperiș, urmând ca în viitor să fie întocmită documentația pentru realizarea picturii din interior.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar