news        mail   location

 
 

Parohia cu hramul Înălțarea Domnului din municipiul Curtea de Argeș și-a sărbătorit astăzi hramul. 

Credincioșii au venit la biserică încă de dimineață pentru a primi cu mare bucurie în mijlocul lor pe  Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

Cu această ocazie deosebită, Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Chiriarhul Eparhiei le-a vorbit celor prezenți despre atitudinea Sfinților Apostoli pe care aceștia au avut-o după Înălțarea Domnului, plecând cu bucurie spre biserică lăudând și binecuvântând pe Dumnezeu.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba parastasului pentru toți binefăcătorii  bisericii care au trecut la Domnul, dar și pentru eroii argeșeni.

Parohia Înălţarea Domnului din municipiul Curtea de Argeş a fost înfiinţată în anul 2001 în cartierul Posada, zona 1 Mai, pe terenul oferit de Consiliul Local. Biserica a fost sfinţită în anul 2008, iar în 2010 s-au terminat lucrările la pictura interioară.

În prezent se lucrează la noul așezământ social care se construiește în curtea bisericii.

Un sprijin deosebit a venit din partea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului care a supravegheat şi finanţat o parte din lucrări.

Marți, 15 iunie 2021, la Casa de Cultură „Petre Ionescu Muscel” din comuna Domnești, a avut loc un eveniment cultural, prilejuit de vernisarea expoziției de metaloplastie a artistului plastic, muzician și scriitor, Constantin Samoilă.
În ziua de 14 iunie 2021, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Mioveni, în care parohiile din cercul nr. V pastoral: Lucieni, Hârtiești, Bătiești, Bârzești, Vulturești de Sus, Vulturești de Jos, Huluba, Voroveni, Davidești și Conțești, au oferit credincioșilor pachete cu alimente.
Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, parintele Constantin Radu-Gabriel (Paraclisul pentru nevazatori Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil), doamna Martin Gabriela presedintele Asociatiei Nevazatorilor Arges, parintele Cucu Ionel de la parohia Cornatel, impreuna cu 41 de credinciosi nevazatori, au mers spre inchinare si rugaciune la Manastirea Samurcasesti (singura manastire cu trei altare din tara), ctitoria vornicului Constantin Samurcas si Manastirea Caldarusani ctitorie a domnitorului Matei Basarab.
Marți, 15 iunie 2021, s-au împlinit 132 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui nostru poet național, Mihai Eminescu.
În ziua de 25 mai 2021, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Curtea de Argeș, în care parohiile din cercul nr. I pastoral: Albești Pământeni, Albești Ungureni, Bărăști, Brătești, Cicănești I, Cicănești II, Dobroț, Înălțarea Domnului, Satu Nou, Sfinții Împărați, Sfântul Vasile și Sfinții Voievozi, au oferit credincioșilor pachete cu alimente.
În administraţie, oricât te-ai feri mai faci şi boacăne. Securitatea locală, în frunte cu comandantul Nanu, îşi exprima mereu nemulţumirea că nu au siguranţa că în mănăstire nu se adăpostesc şi niscaiva infractori, printre cei care vin aprobaţi de Arhiepiscopia Bucureştilor.
Printre lucrările mari de la Mănăstirea Sinaia se număra şi restaurarea picturii şi văruirea bisericii pe dinafară.
La Bucureşti mergeam adesea pentru treburi, cu trenul. Era o bucurie mare. Vedeam munţi, văi, ape, flori, brazi, păsări, oameni liniştiţi şi copii zburdalnici.
Mănăstirea cea frumoasă a Sinaiei nu avea cimitir. Când am întrebat unde sunt înmormântaţi călugării, mi s-a răspuns:
Casa de odihnă a Arhiepiscopiei Bucureştilor, amenajată tocmai în chiliile Mănăstirii Sinaia era un semn vădit de slăbiciune din partea conducerii. Dar nu puteai face mare lucru pentru că dispoziţiile trebuiau executate.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar