news        mail   location

 
 

Am văzut ce boli anume pot să bântuie bietul creier uman, atât de bombardat, care se află în partea extremă din partea de sus a organismului uman.

 

Știm numărul de celule și știm și structura întregii activități, pe cât se lasă știută. Se pune întrebarea directă: Cum îl dezvoltăm? Iată și răspunsul: prin informație, după cum ne arată savantul Einstein, fiind dovedit de către toți savanții, în decursul vremii. Cu cât este mai bogată informația, cu atât droaia de celule nervoase se pune în stare lucrativă, sinapsele se deschid și atunci creierul uman se dezvoltă, așa cum susține Albert Einstein.

Putem afirma că astfel, creierul uman își capătă prospețimea și începe activitatea lui plină de taine și miraculosul nevăzut dar lucrativ.

Educația prin informație trebuie începută de timpuriu, avându-se în vedere că pruncii, de la trei ani au un creier mult dezvoltat. Este, cum se știe, foarte important ca să nu folosim cuvinte de iz negativ, fără să se pună presiune pe viața pruncului. El trebuie să fie liber, să se joace, adică să fie în văzduhul lui copilăresc, pentru a se dezvolta fără poticnire.

La școală să se învețe numai lucrurile folositoare, în mod selectiv, fără „toceală”, cu care nu-mi făceam de lucru. Am respins această nenorocire de pe capul creierului. Am avut o libertate absolută. Am citit tot ce era necesar pentru școală și am adăugat ce se mai putea. Făceam concurs de citit. Noaptea citeam la gura sobei, că nu aveam voie să aprindem lumina după ora 22.00.

Ați întâlnit și dumneavoastră subiecți (persoane) care au o memorie uimitoare. Cunosc pe viu, contemporani, despre care nu spun acum nimic, dar voi aminti o minte cu memorie uriașă, și mai ales o memorie vizuală înfricoșătoare, spre exemplu, Sfântul Andrei Șaguna, care când citea cu o viteză uluitoare, el fotografia pagina cu ochii înrădăcinați în minte și apoi reproducea întocmai spre uimirea tuturor! Doar un exemplu, ca să nu complic lucrurile.

Este o binecuvântare de la Domnul Dumnezeu ca să fii dotat cu o memorie cuprinzătoare și mult folositoare!

Se zice că elefantul ar avea memorie deosebită. Noi, oamenii, să avem în memorie (aducere aminte) numai gânduri și lucruri sfinte. Așa salvăm creierul!

Calinic Argeșeanul

Ouăle încondeiate reprezintă o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale, fiind o practică străveche în tradiția românească. Dincolo de frumusețea lor stau poveștile și tehnicile de încondeiere spuse de femeile care lucrează tot anul la ouă pentru a bucura creștinii, în perioada Paștilor. Sunt multe modele specifice Bucovinei, Munteniei, Olteniei şi Țării Bârsei. Încă din cele mai vechi timpuri, femeile foloseau motive precum: „calea rătăcită” sau „calea robilor”, „brâul Maicii Domnului”, „crucea Paștelui”, „ochiul”, „frunza stejarului”, „porumbelul” și „scara”.
Dumnezeu ne-a dat mila ca o poruncă a dragostei. Milostenia este plata pentru răscumpărarea păcatelor noastre. Miluind pe cineva ne miluim pe noi înşine!
Când facem milostenie, așa să ne uităm în ochii celui sărman: ca la un frate ce ne ajută, prin necazul ce și-l poartă cu răbdare și smerenie, să facem și noi o faptă bună cu care Dumnezeu să ne mântuiască, o faptă cu care să dobândim Împărăția Cerurilor.
Jertfelnicia dragostei frăţeşti exprimată în faptele milosteniei sporesc, ne spune Sfântul Apostol Pavel, bucuria în chiar miezul încercărilor: „Că în multa lor încercare de necaz, prisosul bucuriei lor şi sărăcia lor cea adâncă au sporit în bogăţia dărniciei lor“ (II Cor. 8, 2).
Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a desfășurat în unitățile școlare, ca urmare a parteneriatelor dintre parohii și școli, numeroase concursuri, ateliere de creație și concerte.
Cât de bine și folositor este să mai cunoaștem și alte gânduri ale filosofului Blaise Pascal: „Cunoașterea lui Dumnezeu, fără aceea a mizeriei tale, face mândria. Cunoașterea mizeriei, fără cunoașterea lui Dumnezeu, face disperarea. Cunoașterea lui Iisus Hristos face o medie, fiindcă găsim în el și pe Dumnezeu și mizeria noastră.
Filosoful și omul de știință Blaise Pascal a spus și în scris: „Iată unde ne duc cunoștințele noastre despre natură. Dacă nu sunt adevărate, atunci nu există adevăr pentru om și dacă sunt adevărate, omul găsește în ele un obiect de umilire; este silit să se înjosească într-un fel sau altul.
Spaţiul cosmic de primăvară se revarsă asupra pământului cu mari binecuvântări, din mila cea neînserată a Domnului Dumnezeu! Desigur, n-ar fi lipsit de bucurie dacă imnologii noştri, ar dedica din prea plinul inimilor câte un Imn fiecărui anotimp, dacă nu chiar fiecărei luni din cele 12 ale anului.
Când am auzit, dar și când am citit despre Blaise Pascal (1623-1662), dar mai ales când Arhidiaconul Profesor Ioan Ivan, Directorul Seminarului Teologic din împărația Mănăstirii Neamț, a pus pe un meșter tâmplar de a construit tăblițe sprijinite pe niște piciorușe înfipte în solul grădinii și prin calea aleilor, pentru a fi văzute de noi, tinerii elevi, cu mintea nevinovată, atunci, mai mult, văzând citate și din filosofia și Înțelepciunea sfântului savant, l-am iubit pentru totdeauna.
Sfânta Maria Egipteanca se năştea prin anul 375 din părinţi bogaţi. La 12 ani îşi începe viaţa de scădere morală, ducând în toate ispitele tinerii dornici de petreceri scandaloase. Era de o mare frumuseţe şi pe la 15-16 ani ajunsese celebră prin comportamentul ei de fiecare zi.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar