news        mail   location

 
 

Am văzut ce boli anume pot să bântuie bietul creier uman, atât de bombardat, care se află în partea extremă din partea de sus a organismului uman.

 

Știm numărul de celule și știm și structura întregii activități, pe cât se lasă știută. Se pune întrebarea directă: Cum îl dezvoltăm? Iată și răspunsul: prin informație, după cum ne arată savantul Einstein, fiind dovedit de către toți savanții, în decursul vremii. Cu cât este mai bogată informația, cu atât droaia de celule nervoase se pune în stare lucrativă, sinapsele se deschid și atunci creierul uman se dezvoltă, așa cum susține Albert Einstein.

Putem afirma că astfel, creierul uman își capătă prospețimea și începe activitatea lui plină de taine și miraculosul nevăzut dar lucrativ.

Educația prin informație trebuie începută de timpuriu, avându-se în vedere că pruncii, de la trei ani au un creier mult dezvoltat. Este, cum se știe, foarte important ca să nu folosim cuvinte de iz negativ, fără să se pună presiune pe viața pruncului. El trebuie să fie liber, să se joace, adică să fie în văzduhul lui copilăresc, pentru a se dezvolta fără poticnire.

La școală să se învețe numai lucrurile folositoare, în mod selectiv, fără „toceală”, cu care nu-mi făceam de lucru. Am respins această nenorocire de pe capul creierului. Am avut o libertate absolută. Am citit tot ce era necesar pentru școală și am adăugat ce se mai putea. Făceam concurs de citit. Noaptea citeam la gura sobei, că nu aveam voie să aprindem lumina după ora 22.00.

Ați întâlnit și dumneavoastră subiecți (persoane) care au o memorie uimitoare. Cunosc pe viu, contemporani, despre care nu spun acum nimic, dar voi aminti o minte cu memorie uriașă, și mai ales o memorie vizuală înfricoșătoare, spre exemplu, Sfântul Andrei Șaguna, care când citea cu o viteză uluitoare, el fotografia pagina cu ochii înrădăcinați în minte și apoi reproducea întocmai spre uimirea tuturor! Doar un exemplu, ca să nu complic lucrurile.

Este o binecuvântare de la Domnul Dumnezeu ca să fii dotat cu o memorie cuprinzătoare și mult folositoare!

Se zice că elefantul ar avea memorie deosebită. Noi, oamenii, să avem în memorie (aducere aminte) numai gânduri și lucruri sfinte. Așa salvăm creierul!

Calinic Argeșeanul

În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.
Copiii sunt un dar şi o binecuvântare de la Dumnezeu pentru familie şi societate, pe care trebuie să-i preţuim şi să-i educăm în duhul Evangheliei lui Hristos şi al valorilor creştine. Creşterea copiilor trebuie realizată cu iubire părintească şi responsabilitate maximă, prin rugăciune şi educaţie pentru fapte bune.
În cadrul proiectului "RO-RM, într-o singură inimă " dintre Grădinița cu Program Prelungit "Academia Piticilor "și IET nr. 2 Andrieș, cadrele didactice din Republica Moldova au ajuns la Curtea de Argeș, însoțite de primarul localității Bubuieci, domnul Igor Moraru.
Educaţia este darul cel mai de preţ pe care îl putem oferi copiilor noştri. Ea nu constă numai în a combate pornirile rele ale copilului, ci şi în a-l obişnui de mic să săvârşească binele.
În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.
Într-una din zile, mergând la Patriarhia Română, pe Colina Bucuriei, cum a numit-o Părintele Patriarh Daniel, întâlnindu-mă cu Patriarhul Teoctist, îl aud, în rostirea sa inconfundabilă:
Acest mister al membrului-fantomă este foarte greu de explicat. Poate că vi s-a întâmplat, harnici cititori, ca să vedeți, uneori, prin spitale sau pe drumuri, câte un om (pe jumătate om – fizic vorbind), care nu are picioare sau mâini!
Când începi să trăiești din amintiri și mai ales când povestești: „cum mă bucur să mă trezesc”, ca în vremea lui Creangă, cei care te ascultă, cu o oarecare compasiune (milă), pe șoptite spun vecinului: „Se vede că a ajuns babalâc și că a dat în mintea copiilor!”
Uneori se aude, cum românii, la năduf și oftaturi, spun: „Nu te pune cu mintea prostului că e odihnită!” Parcă ar suna înfricoșător acest proverb spus pe scurt, așa cum sunt zicerile românilor, care au avut mari suferințe în decursul istoriei!
Până m-am învățat să scriu numele „îngerului păzitor” al omului, Hipotalamusul, îl tot asemuiam cu dihania pădurilor tropicale, hipopotamul, superbă creatură a Domnului Dumnezeu!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar