news        mail   location

 
 

După „bătutele” la creier, cum își „servea” soția, un ticălos criminal, care era mică, de mărimea unei scoici, zicea baba printre pumnii huliganului:

 

- Măi, Ilie, nu mai da peste cap, că-mi sar creierii pe jos!

- Nu te văita, că n-ai creieri, ai numai mătreață. Și răbda săraca babă, că după doi pumni, nu mai simțea restul. Am cunoscut așa familie nenorocită. Eram mic și nu puteam apăra baba de pumnii uriașului neghiob.

Citind în cartea doctorului Alexandru Vlad Ciurea, găsim referiri la ceea ce urmează după lipsa de a îngriji creierul pe care-l purtăm pe umeri: „Din nefericire, există un număr de cancere care afectează creierul uman. Unele sunt de natură benignă, altele de natură malignă, cancere cu evoluție foarte gravă”, cum ar fi tumorile cerebrale. Se cunosc celebrități care au murit din cauza tumorilor, care au crescut în cancer, ducând o viață foarte agitată și cu activități cerebrale deosebite.

Spre exemplu, Bobby Fischer (1943-2008), campion mondial la șah (bătaia „cailor”, a „pionilor” și a „nebunilor” după „regină”). Traume, șah-mat-iste!

Mai mult decât atât, năvălesc peste noi boli neurodegenerative, celulele pierzându-și din funcțiile cerebrale. Savantul doctor Ciurea, spune, că: „În sens foarte grav, asta se numește demență, când toate funcțiile cerebrale scad, dimpreună cu structurile obișnuite: auzul, văzul, pipăitul, gustul, mirosul, neputința de a mai citi (aoleu!), de a se orienta, uitarea, amețeli bruște. Toate acestea arată non funcționalitatea creierului. Dintre toate demențele, cele mai grele (mai grave) din ziua de azi sunt Parkinson, când bolnavul nu mai poate să aibă control asupra mișcărilor voluntare și Alzheimer, care este o demență în formă gravă, cu afectare de memorie.”

Pentru a scăpa de aceste boli neurodegenerative să folosim următoarele remedii: ferirea de conflicte, uleiul alimentar natural, viață mult mai calmă, mâncarea de pește, oxigenul curat din preajmă, apa curată, să vezi natura cât mai des, să asculți muzică, să te bucuri de dialog plin de voie bună, mai ales.

Boala se alungă cu un medicament unic: iubirea celor din jur pentru nefericiții bolnavi de hibe canceroase.

Iubirea sinceră salvează omenirea de la boli incurabile.

Să facem rost de iubire pentru bolnavi!

Calinic Argeșeanul

În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.
Copiii sunt un dar şi o binecuvântare de la Dumnezeu pentru familie şi societate, pe care trebuie să-i preţuim şi să-i educăm în duhul Evangheliei lui Hristos şi al valorilor creştine. Creşterea copiilor trebuie realizată cu iubire părintească şi responsabilitate maximă, prin rugăciune şi educaţie pentru fapte bune.
În cadrul proiectului "RO-RM, într-o singură inimă " dintre Grădinița cu Program Prelungit "Academia Piticilor "și IET nr. 2 Andrieș, cadrele didactice din Republica Moldova au ajuns la Curtea de Argeș, însoțite de primarul localității Bubuieci, domnul Igor Moraru.
Educaţia este darul cel mai de preţ pe care îl putem oferi copiilor noştri. Ea nu constă numai în a combate pornirile rele ale copilului, ci şi în a-l obişnui de mic să săvârşească binele.
În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.
Într-una din zile, mergând la Patriarhia Română, pe Colina Bucuriei, cum a numit-o Părintele Patriarh Daniel, întâlnindu-mă cu Patriarhul Teoctist, îl aud, în rostirea sa inconfundabilă:
Acest mister al membrului-fantomă este foarte greu de explicat. Poate că vi s-a întâmplat, harnici cititori, ca să vedeți, uneori, prin spitale sau pe drumuri, câte un om (pe jumătate om – fizic vorbind), care nu are picioare sau mâini!
Când începi să trăiești din amintiri și mai ales când povestești: „cum mă bucur să mă trezesc”, ca în vremea lui Creangă, cei care te ascultă, cu o oarecare compasiune (milă), pe șoptite spun vecinului: „Se vede că a ajuns babalâc și că a dat în mintea copiilor!”
Uneori se aude, cum românii, la năduf și oftaturi, spun: „Nu te pune cu mintea prostului că e odihnită!” Parcă ar suna înfricoșător acest proverb spus pe scurt, așa cum sunt zicerile românilor, care au avut mari suferințe în decursul istoriei!
Până m-am învățat să scriu numele „îngerului păzitor” al omului, Hipotalamusul, îl tot asemuiam cu dihania pădurilor tropicale, hipopotamul, superbă creatură a Domnului Dumnezeu!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar