news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul și cu înalta aprobare a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, al Moldovei și Bucovinei - Biserica Parohiei Frătici Vârșești a primit odor de mare preț, veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.



 

 

Din delegația argeșeană au făcut parte preotul Ghețea Constantin de la parohia Frătici Vârsești, preotul capelan  Rafael Vintilă și ec. Sibiceanu Constantin. Veșmântul o să fie așezat în racla special amenajată din Biserica parohială, iar în ziua de 10 martie se va oficia acatistul Sfintei Parascheva și Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți. Se va desfășura o procesiune, care va începe de la Mânăstirea Vedea și va ajunge la biserica parohiei Frătici Vârsești.

Lucrurile purtate de Sfinții Lui Dumnezeu sunt făcătoare de minuni, încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau veșminte purtate de apostolul Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele se depărtau din ei (Biblia, Faptele Apostolilor 19, 12). Moaștele Sfintei Paracheva au o vechime de peste 900 ani și se păstrează întregi, fiind o binecuvântare pentru toate țările creștine.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar