news        mail   location

 
 

În prima Duminică după Rusalii, monahii și credincioșii de la Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul de pe Transfăgărășan au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

Întâistătătorul Eparhiei a rostit un cuvânt de învățătură în Duminica Tuturor Sfinților în care a vorbit despre mulțimea sfinților cunoscuți, pe care-i cinstim în calendarul nostru ortodox, dar și despre sfinții necunoscuți încă nouă, dar care se află în Împărăția Luminii, și mijlocesc pentru noi la Prea Sfânta Treime. Totodată, a subliniat faptul că avem sfinți rugători din pustie, sfinți mărturisitori, sfinți împărați și eroi, sfinți ai milosteniei, avem sfinți clerici și laici. Toți oamenii sunt chemați la sfințenie, adică la o viață trăită în lumina Duhului Sfânt. În final, a mulțumit credincioșilor pentru dragostea pe care o au față de această mănăstire, unde aduc rugăciuni lui Dumnezeu.

Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul se află pe Transfăgărășan, la cota 1200.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar