news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a Sfântului Ioan Rusul, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în Capela Brătienilor cu hramul ,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” aflată în apropierea Schitului Florica din orașul Ștefănești.  Schitul  a fost înființat la înițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Calinic în anul 2008.



 

Florica este denumirea istorică reală a localităţii şi aminteşte tuturor de prima fiică a lui Ion C. Brătianu, răpusa de difterie, la nici doi ani de zile, în anul 1865.

Biserica mare a schitului este locul unde sunt înmormântaţi majoritatea membrilor familiei Brătianu. A fost construită în 1898 pe coasta acestui deal din piemontul Cândeştilor, după planurile arhitectului francez André Lecomte du Nouy, același care restaurase şi Mănăstirea Curtea de Argeş. Biserica a fost sfinţită pe 19 mai 1921, în vederea translării sicriului lui Ion C. Brătianu în noua capelă.

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar