news        mail   location

 
 

În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.



 

În cadrul acestora preoții conferențiari au pregătit  diferite referate cu teme legate de titulatura Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, preoții din cercul pastoral-misionar nr. 1 al protoieriei Câmpulung Muscel s-au întâlnit în biserica parohiei Flămânda cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Câmpulung Muscel.  Lucrările au debutat cu săvârșirea rugăciunii, urmată de susținerea unui referat  întocmit pe tematica stabilită de Sfântul Sinod. Lucrarea a fost pregătită de părintele paroh Dinițoiu Marian de la parohia care a găzduit această întâlnire.

În cadrul acestui eveniment, Ierarhul Argeșean a dorit să transmită preoților îndemnul de a avea permanent în activitățile parohiei o prioritate pentru cei vârstnici.

De asemenea, Chiriarhul a fost prezent și la cercul pastoral desfășurat în biserica parohiei Înălțarea Domnului din Curtea de Argeș, precum și la întâlnirea cu preoții din cercul pastoral ținut în biserica parohiei Golești, protoieria Topoloveni. Au susținut referate, preoții Schmiedigen Paul Klaus și Bălășoiu Laurențiu Vasile, care au vorbit despre temeiurile scripturistice cu privire la pastorația și grija vârstnicilor și despre îndatoririle care ne revin pentru aceștia.

În cadrul acestor întâlniri au fost dezbătute diferite aspecte pastoral-administrative din viața parohiilor argeșene arondate acestor cercuri  pastoral-misionar.

Sectorul administrativ-bisericesc al Eparhiei va continua organizarea cercurilor pastoral-misionare până la jumătatea lunii iunie, urmând ca în luna septembrie să înceapă sesiunea de toamnă unde va fi abordată o altă tematică, conform metodologiei aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar