news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a Sfintei Mucenițe Filoteia, dar și în anul când Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a aniversat 500 de ani de existență a Catedralei Arhiepiscopale, la Curtea de Argeș a fost semnat contractul de finanțare a proiectului european intitulat „Restaurare, consolidare şi punere în valoare a Ansamblului Palatului Episcopal de la Curtea de Argeş,

a clădirilor anexă, a bisericii de lemn Intrarea în Biserica a Maicii Domnului, a zidului incintă, a reţelelor exterioare şi punct de informare”.

Evenimentul s-a desfășurat în sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal, documentul oficial fiind semnat de către Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic și domnul ing. dr. Liviu Mușat – directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
După acest moment cei prezenți au vizitat Palatul Arhiepiscopal.

Importanța deosebită arhitecturală și istorică a acestui ansamblu impune cu necesitate consolidarea, reabilitarea și refuncționalizarea lui. Implementarea proiectului are în vedere valorificarea durabilă a unei capodopere a arhitecturii medievale – ctitoria domnitorului sfânt Neagoe Vodă Basarab, precum și restaurarea Palatului Arhiepiscopal și a paraclisului, ambele construite în timpul regelui Carol I. De asemenea vor intra în acest proiect de restaurare și reabilitare clădirile anexe, biserica de lemn cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului strămutată din satul Palanga și zidul de incintă. Pentru pelerinii veniți să viziteze Eparhia Argeșului și Muscelului se va construi un punct de informare turistică.

Proiectul are o valoare totală de 5.000.000 euro , cofinanţarea în valoare de 2 % fiind achitată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.
Termenul de execuţie al lucrărilor prevăzut în proiect este de 39 de luni. Proiectul va fi implementat începând de astăzi odată cu semnarea contractului de finanțare.


Finalizarea proiectului - Restaurare, consolidare și punere în valoare a Ansamblului Palatului Episcopal de la Curtea de Argeș, a clădirilor anexă, a bisericii de lemn „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, a zidului de incintă, a rețelelor exterioare


 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar